EGT Alap Ösztöndíj Program - Norvégia 2017

2017. szeptember 10-13-ig Alapítványunktól Fábiánné Oszkó Hajnalka és Pataki Judit szakmai látogatást tett a Røros Videregående skole-ban, Norvégiában.
A látogatás fő célja egy jövőbeli EGT pályázat keretében kölcsönös szakmai látogatások, együttműködés megtervezése volt.
A két intézmény munkatársai szakmai beszélgetések, prezentációk és intézménylátogatások során alaposabban megismerkedtek egymással, valamint azokkal a szakképzést érintő kihívásokkal, amelyekre egy közös projektben válaszokat keresnek és jó gyakorlatokat kívánnak megismerni, elsajátítani.


A látogatás napirendje szorosan kapcsolódott a leendő pályázat két témájához:
1. Munkaalapú oktatás – együttműködés az iskola és a cégek között a szakképzésben, Apprenticeship Training Agency feladatai és funkciója Norvégiában, valamint a duális szakképzés Magyarországon
.

2. Inkluzív oktatás – SNI-s, fogyatékos, migráns tanulók integrálása és oktatása Norvégiában, valamint a fenti célcsoport, illetve a tehetséges vagy hátrányos helyzetűek támogatását, oktatását célzó mentor és segítő programok Magyarországon

A látogatás eredményeként sikerült körvonalazni egy 2 éves együttműködést: a két intézmény 8-8 fős szakértői csoportokat küldene egymáshoz mindkét témakörben.