Egyesült Királyság 2011

Beszámoló jelentés az Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci Mobilitás alprogramban megvalósuló tanulmányútról.

A szakképzés területe: vendéglátás idegenforgalom

A tanulmányút helyszíne: Wales, Egyesült Királyság

Időpontja: 2011.03.27-04.03

Walesben az Ectarc továbbképző központ segítségével 8 fiatal tölthette 12 hetes szakmai gyakorlatát nemzetközi marketing-kereskedelem, turizmus, vendéglátás,pénzügy területen.

A llangolleni székhelyű intézmény helyben vagy a környező kisvárosokban biztosítja a szállást és a munkahelyeket. A munkahelyek kiválasztásánál komoly figyelmet szentelnek a résztvevő egyéniségének, szakmai és nyelvi felkészültségének, hogy a munkatapasztalat ne kudarc, hanem sikerélmény lehessen.

Idézet néhány résztvevő útinaplójából:

  • "Ezen a héten nagyon jónak találtam azt, hogy magabiztosságot szereztem az idegen nyelven történő telefonos kommunikációban, sokat tapasztaltam és ez mindeképpen hasznos lesz a további munkáim során. Véleményem szerint, nagyon fontos, hogy megfelelően tudjunk kommunikálni telefonon idegen nyelven, főképp akkor, ha az adott cég marketing tevékenységének szerves részét képezi a telefonos kommunikáció."
  • "Nagyon megszerettem az egész társaságot. Mindenki kedves, segítőkész volt. Bevettek a csapatba, úgy kezeltek, mint egy rendes alkalmazottat. Tartom a kapcsolatot a főnökömmel, és ha minden igaz, akkor nyártól vagy a jövő szezontól vissza tudok jönni dolgozni."