Egyesült Királyság 2013

2013. 07.06-08.02.

A festői szépségű Wales dombjai között helyezkedik el az a kisváros, Llangollen, amely már sokadik projektünk keretében ad otthont szakmai gyakorlaton levő diákjainknak.

2013 nyarán a karcagi Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium két bolti eladónak tanuló diákja és a kecskeméti Széchenyi István Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola két vendéglátós diákja 4-hetes projekt keretében dolgozhatott itt éttermekben és ruházati üzletekben.

A fiatalok a hazai nyelvi, kulturális és csapatépítő felkészítést követően kinti partnerünk, az Ectarc szervezésében részt vettek egy 1-hetes intenzív angol nyelvtanfolyamon a projekt elején. A szállás és az ellátás a helyi családoknál történt, amely plusz lehetőséget adott a diákoknak arra, hogy a családdal együtt eltöltött vacsorák, ill. a kötetlen beszélgetések alkalmával tovább fejlesszék angol nyelvi tudásukat az anyanyelvi közegben.

Újdonságot jelentett a bolti eladóknak az angoloknál a jótékonyság (charity) jegyében működő üzletek működésének megismerése, míg a vendéglátós diákoknak a hagyományos angol és a nemzetközi ételek keveredése az éttermek repertoárjában.

Az Ectarc több olyan helyi rendezvényre, partira és környékbeli kirándulásra invitálta a diákokat, amellyel azt kívánta előmozdítani, hogy a különböző országokból odaérkezett európai fiatalok kapcsolatot teremtsenek egymással és közös élményekkel gazdagodjanak egy igazi multikulturális közegben.

A kísérőtanárral a tengerparti Barmouthba, az Aquaducthoz, Liverpoolba és Manchesterbe látogattak el.