Németország 2010-11

Beszámoló jelentés az Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci Mobilitás alprogramban megvalósuló tanulmányútról.

A szakképzés területe: idegenforgalom

A tanulmányút helyszíne: Berlin és Paderborn, Németország

Időpontja: 2010. szeptember 4.-2010.november 26, Berlin

2011 július 11- okt.02, Paderborn

A WEXEdU Alapítvány több németországi fogadó intézménnyel dogozik együtt. Münchenben a Gasthof Obermaier étteremben egy, a Park Plaza exkluzív szállodalánc két berlini szállodájában 2 résztvevő és a paderborni Stiftung Bildung und Handwerk non-profit intézmény segítségével 2 résztvevő töltötte szakmai gyakorlatát Németországban.

A fiatal munkavállalóknak lehetőségük nyílt a korszerűen felszerelt német munkahelyeken új technológiákkal, gépekkel eszközökkel munkamódszerekkel megismerkedni, és nem csak szakmai fejlődésre tehettek szert, hanem a fogadó intézmények és cégek szabadidős programokat is szerveztek.

  • "Ahogy teltek a napok, és a német is javult,így lassan már kimehettem a vendégekhez is, kávét kínálni, szobaszámot kérdezni. Ekkor már kezdtem feloldódni munka téren is, így elkezdtem ezerrel dolgozni, így dicséret sem maradt el, önállósodtam, tudtam mi a dolgom."
  • "A város óriási rengeteg látnivalóval. A 4. napon Ingrid bemutatott bennünket a munkahelyünkön, nagyon izgatott voltam. Egy csodálatos szállodában dolgoztam Berlin szívében."