Olaszország 2013

Olaszország – 2013.07.06-08.02.

Az olaszországi Umbria tartományban, Spoletoban 4 diáknak nyílt lehetősége arra, hogy 4-hetes szakmai gyakorlat során szakács és felszolgáló szakmákban bővítse szakmai ismereteit, gyarapítsa nyelvtudását, növelje önállóságát és bepillantson az olasz munka világába.

A fiatalok a hazai nyelvi, kulturális és csapatépítő felkészítést követően Olaszországban is részt vettek egy olasz nyelvtanfolyamon. Szállásuk egy gyönyörű ősfás park régi villájában, a Villa Redentában volt, amely az óvárostól ötpercnyi sétával érhető el.

Szakmai irányultságuk és személyiségjegyeik figyelembevételével az olasz partner, Azzurra Sociale Cooperativa koordinátora olyan munkahelyeken helyezte el a miskolci Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola két tanulóját, valamint a kecskeméti Széchenyi István Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola két diákját, ahol nem elsősorban alapkészségeket gyakorolhattak a diákok, hanem az olasz kultúra, gasztronómia és vendéglátás-rendezvényszervezés egészét megismerhették. Az olasz előételek, pizzák, tészták, a tenger gyümölcseinek és a különféle tengeri halaknak az elkészítését, valamint a rendezvények és esküvők menüjének tervezését és előkészítését egyaránt megtanulhatták a résztvevők. Munkájukkal az étteremvezető, a szállodai vezetés és a catering-cég vezetője egyaránt nagyon elégedett volt.

A fiatalok az egy hónap során Rómába és a tengerpartra látogattak el a szabadidős program részeként. Kinti tartózkodásukat kísérőtanár is segítette.