Spanyolország 2010

Beszámoló jelentés az Egész életen át tartó tanulás program

Leonardo da Vinci Mobilitás alprogramban megvalósuló tanulmányútról

A szakképzés terulete: vendéglátás, idegenforgalom

A tanulmányút helyszíne: Granada, Spanyolország

Időpontja: 2010. szeptember 27. - 2010. december 19.

A M.E.P. Europrojects Granada egy non-profit civil szervezet, amelynek célja a képzési tevékenységek támogatása valamint európai együttműködések keretében mobilitási projektek megvalósítása. Megszervezi a projekt résztvevőinek szállását, ellátását, minőségi programok megvalósítása érdekében spanyol nyelv és kultúra tanfolyamot szervez.

Granadában 2 résztvevő töltötte 12 hetes szakmai gyakorlatát különböző nemzetközi kereskedelmi cégeknél, ahol Nemzetközi áruforgalmi, eladási-értékesítési ismereteiket bővíthették , szakmai idegen-nyelvi kompetenciájukat , kommunikációs készségüket fejleszthették.

Egy résztvevő Madridban az Estudio Marsical reklám-marketing cégnél töltötte gyakorlatát , ahol értékesítési feladatokat látott el és projekteket önállóan vezetett le.

Idézet néhány résztvevő útinaplójából:

  • "A munkatársak nagyon-nagyon türelmesek voltak főleg az elején, amikor a nyelv még nem ment olyan jól. Nem vártak el nagy dolgokat, először csak kis feladatokat bíztak rám és szinte mindig valakinek a keze alá dolgoztam, így beletanulhattam abba, hogy cégen belül mit hogyan szokás csinálni. Lehetett hibázni és a gyakornokok munkaidejét nem vették szigorúan, az volt a fontos hogy a munka legyen elvégezve"